IT Black White 2 - шаблон joomla Авто

Konkurs

Ovdje možete skinuti konkurs u PDF formatu

Nevladina organizacija Fondacija „Duško Jovanović" raspisuje

KONKURS

za dodjelu novinarske nagrade „Duško Jovanović" iz oblasti istraživačkog novinarstva 2019

 

Ø  Nagrada je ustanovljena u znak sjećanja na Duška Jovanovića, hrabrog novinara i istrajnog pregaoca istraživačkog novinarstva na prostoru Crne Gore.
Dodjeljivanjem nagrade želimo da motivišemo novinare da daju svoj doprinos u ispunjavanju osnovne misije medija, a to je da na profesionalan, istinit i hrabar način ukažu na probleme korupcije, organizovanog kriminala i pitanja od javnog interesa.

Ø  Nagradu čine Povelja Fondacije i novčani fond od 10.000,00 eura. Prva nagrada je 5.000,00 eura, druga 3.000,00 eura, a treća 2.000,00 eura.

Ø  Konkurs je otvoren u periodu od 1.4.2019. do 30.4.2019.

 

Ø  Pravo učešća imaju novinari koji su radove objavljivali u medijima (štampa, TV, radio, portal ili elektronska publikacija) neke od zemalja bivše SFRJ, u periodu od 30.4.2015. do 30.4.2019. godine.

 

Potrebna dokumentacija:

Ø  popunjen prijavni formular

Ø  istraživački rad na jednom od jezika koji su u službenoj upotrebi u Crnoj Gori (crnogorski, srpski, hrvatski i bosanski).

Za štampane medije dostavlja se skenirana strana medija u kojem je tekst objavljen ili link preko kojeg se može pristupiti mediju u kojem je tekst objavljen. Obavezno je da se vidi logo novina, potpis autora i datum objavljivanja.

Za TV /Radio/Online dostavlja se link preko kojeg se priča može pogledati, odnosno preslušati. Maksimalna dužina priloga je 30 minuta. Ukoliko prilog traje duže, autor je dužan da ga skrati, a link cijelog priloga može poslati uz ostalu dokumentaciju.

Ø  potvrdu medija, potpisanu od strane urednika ili direktora, sa podacima o tome kada je i gdje prilog, odnosno tekst objavljen.

(Obrazac prijavnog formulara i potvrde medija preuzeti na sajtu fondacije

www.fondacija-duskojovanovic.com)

Žiri će donijeti odluku o nagradi do 15. maja, a svečano uručenje nagrade biće 27.5.2019. godine, na godišnjici ubistva Duška Jovanovića.

Kompletnu dokumentaciju slati u elektronskoj formi na i-mejl adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .

 

U ime Fondacije „Duško Jovanović”

 
Slavica Jovanović