IT Black White 2 - шаблон joomla Авто

Održana je jednodnevna konferencija na temu istraživackog novinarstva, posvećena ubijenom uredniku „Dana" i direktoru preduzeća „Jumedia Mont" Dušku Jovanoviću. Gotovo cjelodnevnu konferenciju organizovali su Fond „Evropski centar za radio i novinarstvo" i Trast svjetske službe BBC-a pod pokroviteljstvom Ambasade Velike Britanije u Crnoj Gori, dok je lokalni koordinator konferencije bila „Fondacija Duško Jovanović".


Konferencija je organizovana u okviru projekta izgradnje kapaciteta medija, a predavači su bili ugledni britanski novinari, Endrju Hosken, reporter BBC-a (Radio 4 Today) i Ed Hoker, nezavisni novinar (The London Evening Standard, Private Eye Magazine, The Guardian, The Daily Telergaph, Channel 4).
Hosken i Hoker prezentovali su crnogorskim novinarima zanimljive primjere sopstvenog načina rada na projektima iz oblasti istraživačkog novinarstva, navodeći i neke negativne primjere svojih kolega koji su nanijeli štetu britanskom novinarstvu.
– Čitaoci od nas očekuju najbolje. U ime Duška Jovanovića i u ime svih koji su dali život zbog nečega što su htjeli da objave, mi moramo nastaviti da radimo ovaj težak i odgovoran posao – kazao je Hoker, izražavajući poštovanje prema ljudima koji su platili visoku cijenu u borbi za istinu.